kvällens smink

Hej,

ska ut med Malin ikväll igen, och jag har sminkat mej. Blev typ som en 50tals-sminkning, fast globskuggan är mycket starkare och brunare. (Syns dock inte på bilderna eftersom dom är så dåliga eftersom det är mörkt ute och inne.) Och så har jag inte bestämt om jag ska ha röda läppar, kanske blir rosa eller nåt.

Lösfransar från ardell nr 116.










cherrykisses

tjugofemte dagen på makeupstudion

Godmorgon.

I onsdags sminkade vi 40-tal i skolan och då hade jag med mej Sibel, glömde fota. Jag tyckte det gick dåligt men sen kom min lärare och sa att det var rätt bra haha! 40-tal är hyffsat likt 50tal men jag tycker mer om 50tal.
I torsdags hade vi starta företag-lektion. Först snackade rektorn ett tag och sen kom en snubbe från skatteverket och babblade. Jag har verkligen ingen som helst koll på hur sånt funkar, ni vet eget företag, typ hålla reda på skatter, moms och sån shit. Men jag försökte verkligen koncentrera mej, men sista timmen var inte kul.. =( Har ändå mer koll nu, men måste nog gå på nåt sånt där möte på skatteverket så jag lär mej bättre.

Jaja, igår sminkade vi kvällsmake, jag glömde fota Linda som jag sminkade. Men ni kan få se bilder på hur Linda sminkade mej, det gick jättebra för henne tycker jag.









cherrykisses

Om nån känner för att vara snäll...

... Så kan den köpa dom här till mej.

Dom är liksom på gränsen till för mycket, och jag tycker dom är skitcoola, jag vill haaa. Jag tänker typ på han, gene simmons när jag ser dom. haha





Nu ska jag till skolan och sminka kvällsmake.





cherrykisses

tjugoförsta & tjugoandra dagen på makeupstudion

Igår i skolan var Lumene och hälsade på, så vi fick lära oss om det märket och deras produkter. Kul tycker jag, verkar vara ett riktigt bra märke, naturligt och så. Vi har ju rengöring, kräm, mascara och läppglans från dom i makeupväskan från skolan, och framförallt rengöringen gillar jag.
Vi fick dessutom en mascara och ett läppstift av dom igår när dom var och snackade. Sånt uppskattas, haha! =D

Idag hade vi 50-tals makeup i skolan, klassisk glamourmakeup a la Marilyn Monroe. Den sminkningen är lätt bland det snyggaste man kan ha tycker jag! Eyeliner, röda läppar, lösfransar, globskugga, highlight och så den där mouchen såklart!

Jag glömde bättra på eyelinern efter att jag satt på lösfransarna, så det kan ni ju lägga märke till om ni känner för det haha. Malin är så snygg så jag kan inte välja bild, ni får flera.














cherrykisses

Jessicas lördagssmink

Hej!

I lördags sminkade jag Jessicas ögon innan vi gick ut, här är resultatet.
Jag la en brun skimrig lockskugga, från makeupcosmetics som heter sand, och sen la jag svart intensitetskugga.

Läpparna gjorde hon själv, tror hon la nouba millebaci nr 7 och sen läppstiftet devil över (mus), eller så la hon bara devil utan millebaci haha.







cherrykisses

Skuggor #1

Jag vet att det är några som undrar över alla skuggorna jag ibland skriver att jag lagt. Och visst kan jag berätta för er som är intresserade.

Jag har själv lagt skuggorna på bilderna jag kommer visa, och som ni vet är jag under utbildning, så det är inte perfekt, men sorry, jag vet inte hur jag ska visa på annat sätt så jag hoppas att ni fattar på ett ungefär ändå.

Jag tar lite i taget. Och ikväll börjar jag med 2 skuggor.







cherrykisses

nittonde och tjugonde dagen på makeupstudion

God kväll kära sminknördar och bloggläsare!

Alltså de två senaste dagarna i skolan har varit riktigt flummiga, igår sminkade jag Linda och vi garvade typ hela tiden! Ni vet när man får skrattanfall och det är totalt omöjligt att sluta! Vad vi garvade åt vet ingen, men sluta kunde vi inte..

Igår i skolan gjorde vi 15-minuters makeup. Som är bra när man typ jobbar med tv, tex gäster i tvprogram och sånt, när det måste gå fort. Vi gjorde detta tre gånger, och man hann mer och mer för varje gång! Man hinner verkligen mer än man tror, och det här var enligt mej en sjukt bra övning!

Första sminkningen hann jag inte så mycket, men den tredje 15minuters makupen hann jag allt det här: neutralisering, mineralbas, puder, fransmarkering, suddad dropp, suddad frans, intensitetsskugga, varierad glob, bryn, rouge och läppglans.





Idag sminkade jag Malin och det var samma sak som igår! Skrattanfall heeeela tiden! Idag hade vi iof sminkat på fahsionweek igen, vilket betyder att vi vaknade 5 på morgonen, så dagens skrattanfall kan ha berott på trötthet. Vi stannade kvar p modecenter efter att vi sminkat klart och kollade in en visning också, jag är inte direkt intresserad av mode om man säger så.... Men nu har jag iaf varit på en visning haha.

Hur som helst... Idag sminkade vi reklam, alltså typ man skulle göra en sminkning och tänka sig att det var för en sminkprodukt. (Jag valde att göra för läppglans, blandade till ett lila glans med glitter i. Skitfult var det, och det fick mej att garva ännu mer.)

Och sen skulle vi göra en sminkning anpassat för orange ljus, reklamen var för ostbågar! Hahaha, alltså det där med alla olika ljus och allt man måste tänka på då är jävligt förvirrande.




cherrykisses

artonde dagen på makeupstudion

Igår hade vi första lektionen med manlig makeup. Snabbt och naturligt. Sen hade vi teoretiskt avstämningsprov, tror det gick helt okej.

La mej halv 9 igår kväll, helt jävla slut var jag. Idag kanske det blir roligare inlägg, vet inte, vi får se..



cherrykisses

sjuttonde dagen på makeupstudion

Hej!

Vet ni när jag gick upp imorse?! Klockan 5!! Fatta hur tidigt det är. Det var nämligen så att jag hade min första praktik idag, sminkade värdinnorna på stockholms modecenter som har fashionweek nu! Jag ska dit igen på fredag, samma tid och sminka igen!
Igår efter skolan var jag ute och käkade med några tjejer från klassen, så jag hann inte skriva nåt, men nu tänkte jag berätta vad vi gjorde i skolan igår, nämligen "naturlig, dagsfrisk dagsmakeup med naturliga läppar för kvinnlig filmkaraktär."

Vi provade på mineralmakeup för första gången igår, eftersom det skulle vara så himla naturligt, det fick inte se sminkat ut.

Min lärare sa att det var jättebra och naturligt, så jag var nöjd. Och visst ser det inte alls sminkat ut typ?






cherrykisses

sextonde dagen på makeupstudion

Hej,

Idag gick vi igenom smink inför en ny praktik vi fick in idag. Det är stockholm modecenter som ska ha nån modevecka om jag fattat rätt. Vi kommer sminka värdinnorna med en lite sotig sminkning, alla ska se likadana ut.

Vi kommer sminka på 30 minuter! En hel sminkning, i skolan brukar vi ha en timme-en timme och en kvart på oss ungefär, så det gäller att vara snabb haha! Idag övade vi snabbhet, genom att försöka lägga basen på 5 minuter! Vet ni hur snabbt det är eller?! Tar betydligt längre tid i vanliga fall, men man måste ju öva upp snabbheten så det känns bra!

Här har jag sminkat Malin med sminkningen vi kommer göra på praktiken:







cherrykisses

femtonde dagen på makeupstudion

...... Heter det ens "femtonde"? Det låter helt fel i mitt huvud, men jaja. 15:de dagen på makeupstudion iallafall.
Idag är det lördag, trots det var 7 tjejer på väg till skolan idag! Just ordet skola känns så fel, för skola kopplar jag till nåt man är tvingad till, nåt tråkigt, störiga barn och dåliga lärare. Det är verkligen inte den här skolan, därför vill jag nog hellre kalla det utbildningen. En utbildning är inget krav, men det är skola.
Och den här utbildningen är bara till för folk som brinner för makeup, det är därför ordet "skola" klingar fel i mina öron, ni kanske tycker det låter rätt, men i mina låter det falskt...... Hur som helst......

... Idag hade vi som sagt första lektionen med inriktning på fantasi. Och ni får ursäkta mitt språk, men fyfan vad kul det var! Kladda, kleta, klistra, måla, sminka...... go outside the box liksom. Ja det här var en riktigt härlig, välbehövlig lektion efter all skönhet som jag börjar bli galen på för att jag aldrig blir nöjd.


Hur som helst.... Mina klasskompisar tog massa bilder på våra första fantasisminkningar, men dom kommer jag inte visa än, kanske imorgon eller under veckan som kommer. För nu väntar nåt helt annat för mej, nu ska jag nämligen ut med en klasspolare vid namn Malin! Vi ska till harrys, jag tror på den här kvällen!



cherrykisses

fjortonde dagen på makeupstudion

Hej

Idag gjorde vi brudsminkning, och gick igenom allt om att sminka en brud. Det är en hel del att tänka på.
Jag sminkade min kompis Linn som följde med som modell, och hon fick låtsas vara brud typ och välja färger osv. Alltså... Idag var det inte min dag, fy vad dålig jag var... Känns inge kul alls. Gjorde två sminkningar på henne, och basen blev bättre på sista sminkningen, och min lärare sa att rougen blev bra på sista sminkningen! Men alltså.. det var mest ögonskuggorna som gick åt helvete, inte alls fint...

Men man får ha sånna dagar också, man måste väl ha sånna dagar.. Fotade inget idag, eftersom jag alltid är så stressad i skolan, och nu skulle jag dessutom göra två sminkningar så det blev ännu stressigare.

Imorgon är vi lediga från skolan, för dom skulle fixa nåt med fläktarna, så vi kommer ha fredagslektionen på lördag istället. Då ska vi ha första lektionen med fantasi/trend, känns roligt att komma ifrån all perfektion med skönhet och få kladda och leka lite faktiskt.

Förresten, jag vet att det är en hel del som undrar över alla skuggor och annat jag skriver i bloggen, jag ska förklara allt, måste bara fundera hur jag ska lägga upp det. Ni får hålla ut lite.




cherrykisses

trettonde dagen på makeupstudion

Heeeeej.

Idag gjorde vi samma sak som igår i skolan - kopiera skönhetsbild. Men idag gick vi också igenom trebensfransar och satte på det också! Och som sagt ville jag öva på perfekt mun, så därför valde jag den här bilden.




Och jag lyckades! Jag fick till en perfekt mun. =D
Basen blev inte perfekt, skuggorna blev inte perfekta och fransarna blev inte perfekta. Men munnen blev fan perfekt, och därför är jag nöjd iallafall! Man får liksom prioritera lite eftersom vi skulle vara färdigsminkade efter en timme.










cherrykisses

Övat på perfekta läppar

Som ni kanske vet tyckte jag det var svårt att göra perfekta läppar, första försöket i skolan var verkligen sååååå inte perfekt! Men vad gör man då? Jo, man går hem och övar. Och här kan ni se två läppar jag har gjort på mej själv, som ni ser är det fortfarande inte perfekt, inte knivskarpa konturer, men det har iallafall gått frammåt, tycker inte ni?!









cherrykisses

tolfte dagen på makeupstudion

Godmorgon, orkade inte skriva igår så skriver idag.

Igår kopierade vi en skönhetsbild! Man väljer ut en bild och ska sen sminka så som den ser ut, förstår ni? Jag valde en ganska diskret (men skitvacker) bild.

Sminkade Malin. Skuggorna skulle jag ha gjort mer diskreta. Och läpparna var lite rosa, syns inte på bilden men så var det iaf.





Idag ska vi göra samma sak! Tror jag ska välja en bild jag nyss hittade, som innehåller perfekta läppar... Lär ju inte gå bättre idag då, haha men det är ju det jag måste öva på så det känns som att jag borde ta den bilden! Man måste våga ge sej lite utmaningar, annars blir jag ju inte duktig.



cherrykisses

elfte dagen på makeupstudion

Helluuuu!

Idag hade vi praktiskt avstämningsprov i skolan, då skulle vi göra en hel sminkning på en timme. Men man skulle ju anpassa efter sin modell, jag tex la ingen tid på ögonbryn eftersom Nour har fina och täta naturligt.
Det gick faktiskt bra för mej! Och det betyder absolut inte att allt var perfekt, men min lärare verkade tycka att jag gjort ett bra jobb.







Vi hade första hårstyling-dagen idag också, och då lärde vi oss tupering, senare ska vi gå vidare med massa andra grejjer också! Här har jag tuperat lite på Nour, det är ingen hel frisyr som ni ser utan vi skulle bara få in tekniken! Nour har väldigt "glidigt" hår så man får kämpa lite för att få tuperingen att sitta haha.








cherrykisses

Modeller sökes

Hej!

Jag behöver massa folk som vill komma till skolan och sitta modell! Det kommer bli två sminkningar, dels lektionens övning, vilket kan vara lite vad som helst, och sen innan du går hem lägger jag en valfri makeup.

Tiderna är 13.30-17.30, men tror inte modellerna behöver vara där förrän 14.30!
Skolan ligger vid t-bana rådhuset.

Mejla om du är intresserad och vill ställa upp!
[email protected]


cherrykisses

Urax

Läste nyss att min favorithäst på min gamla ridskola fick benet avsparkat i hagen och inte finns längre... Tror han var född 90 så han blev väl 19 år.


Världens finaste Urax





Rip

tionde dagen på makeupstudion

Hej,

guuud vad trött jag har varit hela dagen, ska bli så skönt med helg.. Även om helg innebär plugg och massa smink ändå haha! Men det är skönt för det kommer inga nya moment, utan jag kan öva allt annat istället.

Varje dag demar vår lärare på någon av oss i klassen. Idag demade Anya på mej. Hon sminkar bara halva ansiktet när hon gör det.

Och ja, det är klassen som ska avgöra vilken bas hon ska lägga, avgöra ögonform och allt sånt ni vet, och oftast blir det ju lite som det blir med det, som ni kan se på den här bilden, för mörk bas haha! Vi höll på med clean beauty idag iallafall.

Här har Anya lagt massa skuggor på mej: grundskuggning, vanlig glob, lockskugga, intensitetskugga, suddad dropp, fransskugga och varierad glob. Tycker det blev så fint på mej. Sen rouge, läggglans och lite ifyllt bryn.


Så här får ni se halva ansiktet utan smink och halva med haha!




Här sminkas det för fullt!








cherrykisses

nionde dagen på makeupstudion

Godkväll kära läsare!

haha eh aa.. Idag gjorde vi perfekta munnar på varandra i klassen. Jag gjorde Malins (finns två malin i klassen) mun, den blev allt annat än perfekt. hahaha.

Vi skulle inte korrigera munnen idag, utan bara följa konturen för att få skarpa kanter. Det gick inge bra för mej, men detta ska jag bli grym på för jag älskar den här grejjen med perfekta munnar, fett skickligt att få till det liksom.

Som ni ser blev konturerna inte skarpa. Malin gjorde däremot skiiiiiitsnygga skarpa läppar på mej!
Men i helgen ska jag öva massor på detta, så jag blir bäst. Godnatt.




Jag börjar vänja mej vid att visa upp misslyckade sminkningar i bloggen, haha men så ska det vara. Jag (och vissa som läser kanske) vill ju se hur jag utvecklas!




cherrykisses

åttonde dagen på makeupstudion

Hej..

Idag gick vi som sagt igenom eyeliner i skolan. Det gick faktiskt bra för mej idag, kändes bra efter alla dåliga dagar! Eyeliner kanske är min grej haha.. Nej perfekt blev det inte, det går självklart alltid att förbättra, men min lärare gav ändå en del beröm så det kändes bra.

Jag sminkade Malin idag igen, och det var kul för då fick jag chans att göra en bättre bas idag, och den blev mycket bättre än igår!

Här är basen lagd, lite rouge, fransmarkering, eyeliner och mascara.





Här sitter jag och blir sminkad av Malin:




Imorgon är det perfekt mun som står på schemat, äntligen! =D




cherrykisses

Öva på sej själv

Godmorgon,

har tränat på mej själv idag igen. Idag gjorde jag typ allt vi gått igenom i skolan hittils tror jag. Eller nej, jag har faktiskt inte neutraliserat, det orkade jag inte, så finnexplotionen jag har fått lyser igenom. Och jag gjorde inte läppglans heller, haha men det behöver jag inte öva på, det är det enda lätta tycker jag. :P





Idag är det repetition av skuggorna vi gjort änsålänge och så är det eyeliner. Jag är taggad! Repetition känns skitbra och eyeliner ska bli kul!




cherrykisses

sjunde dagen på makeupstudion

Hej babes,

idag gick vi igenom kontrastfärger, intensitetsskugga och rouge.
Så dagens lektion gick ut på att framhäva ögonfärgen, vi skulle använda de starkaste färgerna, inga fegvarianter, för att vi verkligen skulle fatta typ. Och sen intensitetsskugga dårå. Och ptja... det är väl inte sådär supersnyggt om ni frågar mej haha! Och så la vi rouge också såklart.

Jag är sån att jag har hellre för ljus bas än för mörk (om det skulle vara så att man måste välja haha!) Men idag blev basen lite väl ljus och neutral. :P Så jag skulle helt enkelt haft i mer vanilla (underton) och sen nougat för att få rätt mörkhet.


Malin (?) före:



Den supersnygga ögon-mejken: ;P




En extra bild när Suzan sminkar Camilla!






cherrykisses

Tecknade bryn!

God morgon!

Igår gick vi ju som sagt igenom tecknade bryn i skolan och jag kände mej nästan lite nere när jag kom hem igår, för att allt är så svårt! Men då är det bara att öva, och det har jag gjort idag innan skolan.
Självklart blev det ju inte perfekt, det är första gången jag gör tecknade bryn på mej själv, men just därför tycker jag det blev helt okej.


Naturligt bryn:




Tecknat bryn:




Till vänster är ifyllt och till höger naturligt: (Som om ni inte ser det haha)


Måste öva på att vara lättare på handen, och sen kanske jag fyllde i en aning för mycket, jag vet inte riktigt. Men är nöjd!
Oj, nu ser jag att jag skulle fyllt i längre fram också!





cherrykisses

Sjätte dagen på makeupstudion

Ja, nu är vi redan inne på andra veckan av utbildningen, och allt går i en jäkla rasande fart! Jag hinner knappt med, känner mej skitstressad över allt man ska kunna när man är klar om 10 veckor, för än så länge känner jag mej inte säker på nånting! Jag måste öva hur mycket som helst, och jag kommer inte ha nån fritid alls nu haha! Och jag är ledsen att min blogg kanske blir lite tråkig, jag ska försöka fota mycket mer, för bilder är väl iallafall alltid kul att se? Dock glömmer jag det ganska ofta, men jag ska försöööööka.

Idag gick vi igenom att noppa bryn och tecknade bryn i skolan, svårt men vad snyggt det blev!



cherrykisses

RSS 2.0